SLW

S

LW-Funderingen ontwerpt en realiseert funderingen voor woningen, appartementen en utiliteitsbouw.

Vanaf de ontwerpfase tot en met de realisatie staan wij garant voor een professionele aanpak die zorgt voor een stabiel en economisch betaalbaar funderingssysteem voor uw constructie.

Hierbij maakt SLW funderingen gebruik van een zeer lichte ribbenplaatvloer waarbij de dimensies worden bepaald aan de hand van de weerstandskarakteristieken van de ondergrond waarop u bouwt.

SLW funderingen beoogt zowel de ontwerper (studiebureau) als de uitvoerder (aannemer) te zijn. Dit maakt dat de uitvoering vlotter verloopt en de verantwoordelijkheid bij één partij blijft. Hiervoor heeft het zijn eigen studiedienst en mensen op het terrein.

Zo bent u als bouwheer, architect, hoofdaannemer of bouwpromotor verlost van vertraging door communicatie tussen studiebureau en aannemer en wordt dit ook nog eens gerealiseerd tegen zeer concurrentiële vaste prijsafspraken.

Wist u dat een deel van onze opbrengst naar een goed doel gaat? SLW bouwt aan een nieuwe wereld!

De fundering is de fundamentele basis van uw constructie. Problemen met de funderingen leidt zeer vaak tot grote en ernstige schade, zowel structureel als economisch.

– ir Diederik Snoeck, zaakvoerder SLW funderingen

singleimg_cranedsc_0948cut_s

Onder leiding van Burgerlijk Ingenieur Bouwkunde Diederik Snoeck, gepassioneerd door Geotechniek en Grondmechanica, is SLW-Funderingen ontstaan uit jarenlange praktijkervaring in zowel de uitvoering als het technisch ontwerp van funderingssystemen. Met zijn doorgedreven passie voor grondmechanica wenste hij een antwoord te geven aan de toenemende nood aan betaalbare funderingssytemen.

Uitdagingen

  • Het bouwen op natuurlijk zwakke ondergronden, bij gebrek aan bouwgronden met een weerstandbiedende ondergrond. De goede gronden raken jammergenoeg stilaan uitgeput!
  • Het bouwen op plaatsen waar vroegere bebouwing heeft gestaan en waar men door afbraakwerken te maken heeft met geroerde, aangevulde en puinhoudende grond.
  • Gronden nog aan continue bewegingen onderhevig, zoals zwellende en krimpende kleien, gebieden gevoelig aan grondverschuivingen, moerasgebieden, oude mijngebieden,etc…

Evoluties

  • Eisen van de gebruiker neemt toe, scheur of barstvorming wordt al snel als storend ervaren.
  • Ontwerp en uitvoering dienen steeds sneller uitgevoerd waardoor gebouwen geen tijd meer krijgen om zettingen te ondergaan.
  • Economisch kostenplaatje van een bouwproces maakt dat arbeidsintensieve methodes niet meer haalbaar en betaalbaar blijven. Creativiteit en innovatie zijn een must.

ONZE OPLOSSING: SLW-FUNDERINGSSYSTEEM

SLW-funderingen biedt hierop een antwoord met het SLW-funderingssysteem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een lichte ribbenplaatvloer.

Start typing and press Enter to search